Webshop

Separera, rena och kontrollera

Centriair väljer kablage från LAPP i sina luktreningslösningar

Centriair väljer kablage från LAPP i sina luktreningslösningar

Centriair hjälper företag med industriell luftbehandling genom att separera partiklar och gasströmmar, eliminera skadliga ämnen och kontrollera prestanda genom övervakning och optimering i realtid. Vi på LAPP levererar färdiga kablage till UV-reaktorerna och bistår med expertis kring UL-certifierade produkter.

centriair-logo

Scandinavian Centriair AB grundades 2007 av Jack Delin och Per Kaijser. De drog nytta av sina tidigare erfarenheter inom industriell luftbehandling av oljedimma/aerosoler, och tillämpade den på VOC (Volatile Organic Compounds) och luktbehandling. Man fokuserade till en början på industriell livsmedelsförädling, med inriktning på fritering av chips och pommes frites. Efter några år gick företaget in i segmenten fast avfall och avlopp. Den första leveransen till en biogasanläggning gjordes 2016.

Centriair har vuxit från ett lokalt företag till en globalt erkänd leverantör inom industriell luktrening, med ett stort antal installationer världen över inom bland annat livsmedelsproduktion, biogas, avfallshantering och avloppsrening inom industri- och kommunsektorn.

Expertis kring UL-certifieringar

UL-logo 150x160px

Med expansionen och globaliseringen kom nya utmaningar. För att kunna erbjuda sina lösningar på den nordamerikanska marknaden krävdes UL-certifierade produkter.
– Vi hörde av oss till LAPP hösten 2022 för att vi behövde hjälp med att hitta rätt kablar, samt expertis när det kom till UL för vårt projekt i USA. Vi kontaktade ett flertal leverantörer, men LAPP gav snabb återkoppling och påvisade hög kunskap kring UL, berättar James Glimmesköld, Procurement Manager på Centriair.

Vad ser ni för fördelar med att få färdiga kablage levererade från oss?
– Det är en trygghet att kablagen håller hög kvalitet, är testade och ser exakt likadana ut vid varje leverans. Leveranstid är en mycket viktig faktor för oss, och här upplever vi att LAPP levererar rätt produkt i rätt tid till ett konkurrensmässigt pris.

Joniserande UV-ljus bryter upp gasmolekyler

Centriair väljer kundanpassade kablage från LAPP i sina luktreningslösningar

Kablagen från LAPP används i Centriairs UV-reaktorprodukter för luktbortagning. UV-reaktorerna är det praktiska sättet att tillämpa ColdOx™-tekniken – Centriairs unika lösning för kall oxidation av gasformiga föreningar. Tekniken använder huvudsakligen joniserande UV-ljus för att bryta upp gasmolekyler och omvandla dem till mindre luktande ämnen. UV-reaktorerna finns i flera modeller beroende på luftflöde och andra processförhållanden och har integrerade säkerhetssensorer och CIP (Cleaning in Place) för att rengöra systemet automatiskt.

Varje projekt är unikt, vilket även reflekteras i de kablage LAPP levererar. Till den nordamerikanska marknaden används ÖLFLEX® TRAY II medan kablagen till den europeiska marknaden består av ÖLFLEX® CLASSIC 110. Längden anpassas för varje projekt och kablarna bestyckas med EPIC® kontakdonsinsatser. Efter hand har samarbetet utökats till att även inkludera de mötande internkablagen.

James-glimmeskold 100px

Hur upplever ni samarbetet med oss på LAPP?
– Vi ser ett stort värde i att ha en kunnig leverantör som kan stötta när det gäller detaljer, eftersom vi som beställare inte alltid har expertkunskap när det kommer till kablage och märkning. Direktkontakten med LAPP är mycket uppskattad, våra kontaktpersoner hos er är kunniga och har ett kundfokuserat arbetssätt, säger James.

Vad har ni på gång framöver?
– Framtiden ser positiv ut med flera nya projekt både i Europa och Nordamerika. Vi prognostiserar att 2024 blir ytterligare ett år med god tillväxt! avslutar han.